Weather Select

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
On my Acu-Rite model # 06006 Display for 5-in-1 Weather Sensor.
On the display in the section "Weather Select" sub selection "Rainfall Rate (inch/hr.) does not work.  Is there something I need to do to make it work, it reads 0 then .00? I have had 0.70 rain fall in the last week.  My 5-in-1 Weather Sensor's model is #06004 if that has anything to do with it. 
Photo of John Rink

John Rink

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
  • frustrated

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Ledrak

Ledrak

  • 1533 Posts
  • 347 Reply Likes
John if I remember correctly the  rainfall rate has to do with how fast or hard its raining not how much. You will only see numbers there when its really coming down hard.
Photo of John Rink

John Rink

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
That makes total sense now. I was just looking at WUnderground at a front that was going through Tennessee and the Rainfall rates on people Weather Stations and that information was showing up on there Stations. Thank you so much for the help Ledrak.
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello John,

The rainfall rate should provide you with inches per hour. If the rainfall was last week, it is not going to display a reading there until it is raining. Did you notice it last week when you were receiving the rain?
Photo of John Rink

John Rink

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
Ok, I did not notice it while it was raining last week but I am suppose to get 100% rain for three hours tonight so I will be watching the gauge tonight for sure.
Photo of John Rink

John Rink

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
Photo of John Rink

John Rink

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
Sorry about the sideways photo but everything is working great, thank you guys for helping me out.
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello John,

This is great to hear. Please let us know if there is anything further we can assist you with.