Waether Station stopped in 16 months

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
Fter 16 months my weather station died..+I+replaced+batteries+in+both+units+and+it+worked+for+a+while.+Now+all+the+temperatures+,+wind+speed+and+direftion,+etc+seem+frozen+in+time+and+nothing+is+working.+What+can+I+do+to+get+it+running+again?
Photo of Lionel Howard

Lionel Howard

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6411 Posts
  • 200 Reply Likes

Hi Lionel,

If you are not receiving a signal from the sensor, or if the temperature is flashing, showing dashes, or stuck, the unit may be experiencing wireless interference. Perform a hard reset to gain a strong connection between the units. 

Perform a hard reset:
  1. Bring both the sensor and display unit indoors side by side.
  2. Remove batteries from the sensor.
  3. Remove batteries from the display unit and unplug the AC adapter (if applicable).
  4. Wait 1 minute to ensure any remaining battery power is discharged from both units. 
  5. Make sure the A-B-C ID code switch on both units match. 
    *Sometimes changing to a different ID code can help.
  6. Reinstall batteries in outdoor sensor first.
  7. Reinstall batteries in display unit second.
  8. Let the units sit within a couple feet of each other for 20 minutes to ensure a wireless signal is received. 
    * The display should receive the signal within several minutes. 
  9. After a connection has been established you may place the sensor outdoors.
    *If the signal connection fails after the units are separated try a new or different location for the display unit, the sensor or both.


If you have any further questions feel free to reply here or call AcuRite Customer Support at 877-221-1252.