Unable to Reconnect 09150M SmartHub to Acurite

  • 1
  • Problem
  • Updated 8 months ago
Recently purchased the the smartHub to stream to Acurite and Wunderground from my 5-in-1 station. After some back and forth, I was able to connect to Acurite and start reporting to Wunderground. It stopped reporting once, the lights on the smartHub getting very dim at that time, but after power cycling I was able to reconnect. The station worked for a few days and then stopped working again. By all appearances, the smartHubwas (and still is) working properly: 
  • The 5-in-1 station is reporting to the display unit
  • The smartHub sensor status light solid blue
  • Network status light solid blue with the occasional interruption
  • Ethernet green light is solid
  • Ethernet amber light is flashing in an irregular pattern
My efforts to get the smarthub back online 
  • I tried to power cycle several times, without success. 
  • I ended up deleting the smartHub from Acurite, trying to recreate the device, no success
  • I checked for the smartHub in my router's admin console and can see it as active. There is one issue here: the MAC address of my smartHub, which is 24-C8-6E-0A-E6-53, is displayed as 24-C8-6E-00-00-00. All other connected devices wired and wireless, have their full MAC address displayed. I tried to research this but could not find anything and am not sure if this is related to the problem. 
Any advice to get the smartHub back online would be greatly appreciated. Thanks!
Photo of Christian Franken

Christian Franken

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 8 months ago

  • 1
Photo of Mark

Mark

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
When something similar happened to me, AcuRite had me power off the base unit for two minutes, power it back up, and then press the Activate button for 8 seconds.
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello Christian,

On the smartHUBs internal page where you see all the 000000 please enter the full device id in there with no colons and in all caps. Once this is done click save. Once that is done hit the GO button on the internal page and this should reset the smartHUB. Refresh the page and the device ID should remain in that field. This should get the device back online.