NEW 00609BDIA3 AND TRANSMITTER 00609A1TX

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 month ago
    New batteries in both units.    I do not get any signal bars on the main display, and outside temp is not reading on the display.  I have removed and reinstalled the batteries several time.  Transmitter is about 10 feet away. 
Photo of pete

pete

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 2 months ago

  • 1
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6236 Posts
  • 198 Reply Likes
Hello Pete,

Please verify you are using the battery recommendations and try the troubleshooting steps listed below. If this does not correct the issue, please let us know. When and where was this purchased? Thank you.



Batteries:

•Verify you are using fresh alkaline batteries or lithium batteries (when temperature is below -4°F/-20°C) in sensor.

•Quality brand batteries are recommended, including Duracell, Rayovac, Energizer, or Kirkland.

•Verify batteries are fresh. The battery expiration date should be at least 6 years out. Batteries can lose 3% power or more every year in storage.

•Heavy duty, extra strength or generic / store brand batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the way these types of batteries disperse power. Each battery should not exceed 1.6 volts.

•Rechargeable batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the voltage instability of these types of batteries.

•Mixing different battery types (brands, old/new, etc.) is not recommended.

Hard reset:
- Bring both units side by side and remove all batteries
- Place batteries into the outdoor sensor first
- Place batteries into display
- Allow units to sit side by side until they connect.