My Access no longer sees any sensors

  • 1
  • Question
  • Updated 2 months ago
Access as replacement for Smarthub been working for a few months, but stopped six days ago seeing sensors. I know the wind vane module is working because I see the data on the pro display. Also have a temp/humidity sensor with attached water sensor and an additional temp sensor outside. I have tried unplugging and plugging back in and pressing reset switch. Doesn't seem to do anything. Blue light comes on solid almost immediately. Any ideas?
Photo of art

art

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of Steve U

Steve U

  • 408 Posts
  • 54 Reply Likes
Disconnect BOTH cables. Wait a few minutes, the plug in the network, THEN the power.
I'm guessing that the network sneaks  its power to a few circuits that also need to reset.
Photo of art

art

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
I tried that with no luck. The light flashes red maybe five times, then solid blue. Still not logging data from any sensors. One of them is only two feet away. Strange thing, I deleted all sensors, deleted Access, logged out, logged back in and re-added sensors. It saw them to add, but doesn't record any data.
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6145 Posts
  • 195 Reply Likes
Hello Art,
I can see your Access is currently offline.  What is the blue light in the front and the amber and green lights on the back doing?  Please power cycle your Access and router. To do this, you will unplug your Ethernet cable from the router then the adapter for the Access, also please remove batteries. After this you can unplug your router. Please leave them unplugged for about 5 minutes. When you plug them back in plug the router in first and let it completely boot up, then you can plug the Ethernet cable into the router after that the adapter for the Access. Please wait 15 minutes before trying to add the Access to the account again. Please let us know if the issue continues. Thank you.
Photo of art

art

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
I just performed this same process for chaney support email. Blue light comes on solid immediately as well as yellow and green internet lights, then green light flickers constantly. There doesn't appear to be any boot up. And there is no change to the situation. No data is reported to app or online display.
Photo of Josh Kendrick

Josh Kendrick

  • 22 Posts
  • 3 Reply Likes
Access is trash, return it if you can.
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6145 Posts
  • 195 Reply Likes
Hello Art,
When you log into your router, do you see the Access on your client list? Does the blue light stay solid blue? Can you please provide us with the following information:

Do you have batteries in your AcuRite Access? If so, what brand?

Who is your Internet Service Provider?

What kind of internet do you use?

What is the exact hardware models between the internet and your Access such as Modem, switch, and router models?
Photo of art

art

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Really? After three weeks you want to start an inquisition on my internet infrastructure. The product worked for a month before failing. Which ISP or router I have has nothing to do with your failed product. It is a disgrace to Acurite that you would force your long time customers to buy a piece of crap and then not properly support it (long phone wait times, no email support, etc.)

After 15 years as a user of Acurite weather stations, I have replaced your product with one from Ambient Weather. It's a great product, but the big difference is they have people to support it in a timely fashion.

I am sad to leave Acurite because I have long enjoyed your products. I just can't abide the forced upgrade to a terrible product with nonexistent support.
Photo of Jim Ace

Jim Ace

  • 110 Posts
  • 16 Reply Likes
Get use to it,  inferior product what a shame.
Photo of art

art

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Not just inferior, it's a piece of crap. After five years of using a rock solid Smarthub, they force us to upgrade to this piece of junk and then they don't have the support systems in place to take care of it. I've had Acurite weather stations for 15 years, but I'm out now. I replaced my whole system with Ambient Weather products. They're quality and someone answers the phone when you call
Photo of Jim Ace

Jim Ace

  • 110 Posts
  • 16 Reply Likes
I'm going the same route,  good for you.