Model # 01036/01092 sencer also stuck 37* changed batterys twice still learning mode had no prpblem in two years until i changed batterys

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 months ago
i have Model # 01036/01092 and my sencer is also stuck on 37* have changed the batterys 2times and still in learning mode have had no prpblem in two years until i changed batterys
Photo of Jim

Jim

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 months ago

  • 2
Photo of Ledrak

Ledrak

  • 1417 Posts
  • 314 Reply Likes
Jim the batteries in the 5 in 1 can be confusing make sure you put them in in the correct direction.  Are the other parts of the sensor working? wind speed and direction if not you may need to get the sensor and display to re sync. Sometimes you can get the display to look for the sensor by changing the ABC switch in the display and then putting it back on the proper letter, these unit need to be powered up in the order or sensor first and then the display.
Photo of James Warren

James Warren

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Mine is stuck on 41 temp. Changed batteries, restarted system and display. Need a new temp sensor but none in stock.
Photo of Jim

Jim

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Just moved the switch to letter c the display seems to be working but wrong temp signal is strong wind speed seems accurate .
Photo of Jim

Jim

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
thank you ledrak  I did what you said now the signal bars are showing up but no wind or temp are showing
Photo of Ledrak

Ledrak

  • 1417 Posts
  • 314 Reply Likes
Give it a couple of minutes as long as both units are on the same channel it should find it. 
Photo of Jim

Jim

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
signal lost again, no data will keep watching. very frustrated paid a lot of $for this. nothing ever works after you change the original batteries
Photo of Ledrak

Ledrak

  • 1417 Posts
  • 314 Reply Likes
ok not knowing your set up it might be easier to take the display out to the sensor and get the display to search for it again. If it was working before the battery change changing the batteries should not cause a problem, other than re syncing
Photo of Jim

Jim

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I did take it outside the other day and did just that and it started the signal and then lost just like it is doing now.
Photo of Ledrak

Ledrak

  • 1417 Posts
  • 314 Reply Likes
Well you could recheck the batteries in he sensor, they say that it will still work if a battery is installed wrong but not as good could be, good luck.    Why did you change the batteries a low battery signal or you saw it not changing?
(Edited)
Photo of Jim

Jim

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
will check but I am pretty positive they are the right way in . thank you for the help
Photo of Francois Salva

Francois Salva

  • 114 Posts
  • 3 Reply Likes
I have to change batteries this summer (2  Years) .......................
Photo of Matthew Kiefer

Matthew Kiefer

  • 9 Posts
  • 1 Reply Like
2 years? I cant get my two sensors to last two days and I get no answers as to why or what to do. You're lucky