Missing segments on the display

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
Recently I bought a 5 in 1 color weather station and when I turned on the display I noticed that there were a few segments missing on the screen. It's really hard to understand what is displayed. Model #: 01602BPDIA2
Photo of Gabriel Lucio Manha

Gabriel Lucio Manha

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes

Hi Gabriel,


The following instructions should help resolve any issues you are having with your display.

To do a factory reset: (THIS WILL CLEAR ALL OF YOUR HISTORY AND YOUR SETTINGS)

Please verify that you are using a name brand (Rayovac or Energizer) standard alkaline batteries in the display unit. We do not recommend using anything that is heavy duty, rechargeable, store brand or Lithium inside of the display.

- Remove all power, AC adapter and batteries, from the display unit.
- Press and hold down the pin hole reset button, located in the battery compartment, for 20 seconds.
- Plug back into AC power and insert recommended batteries.
- Press and hold down the pin hole reset button for an additional 20 seconds.
- Verify that the unit has powered on and once connection has been made, attempt to set time and date.

If this does not correct the problem  contact AcuRite Customer Support at 877-221-1252 for a possible warranty claim.  Thank you. Have a great day!


Photo of Gabriel Lucio Manha

Gabriel Lucio Manha

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
It didn't work as you can see on the picture.
Is there any other way to contact customer support? I'm not from the US, I bought it when I was there on vacation. I'm from Brazil.

Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes

Hi Gabriel,

We have contacted you via email for a possible warranty claim. Please check your inbox. Thank you. Have a great day!