Inaccurate smartHub barometric pressure

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago

I'm noticing that my SmartHub barometric pressure is reporting 1.82 inHg lower than my Display Unit and is reporting 1.76 inHg lower than my CWOP site. The location information for both of the stations (SmartHub and CWOP) were determined by GPS. Is there a way or going to be a way to offset the SmartHub barometric pressure?

SmartHub 28.44 inHg
Display 30.26  inHg
CWOP 30.20 (ave error 0.032 inHg)

Thanks

Photo of storm017

storm017

  • 14 Posts
  • 2 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Jon008

Jon008

  • 448 Posts
  • 76 Reply Likes
To fix pressure from being high on Wunderground but not high on the dashboard of myacurite, you will first need to go to "SETTINGS" then "DEVICES" then (under ADD) "EDIT"

Scroll all the way down to the bottom of the page, click the button of "ADJUSTED PRESSURE" then go up just a bit to "ELEVATION" (FT) and run the number down to NEGATIVE (-50 FT). Try this and let it go for about 15 minutes, if this isn't quite right, adjust one way or another slightly. This will fix Wunderground and Myacurite to read the same.

Some have reported they needed to go in the positive direction. Some testing will be required to get it right on the nose.
Photo of storm017

storm017

  • 14 Posts
  • 2 Reply Likes

I just did that about 30 minutes ago...it is now reporting the correct reading to WU.

SmartHub 30.24

Display 30.29

CWOP 30.23

I think the software should allow the editing of the Lat and Long values.

Thanks

Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello storm017,

We are happy to hear you were able to get this corrected. Let us know if there is anything we can do for you.