I'm not getting a temperature reading from my 5 n 1, all others function are working fine?

  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
Photo of Phil

Phil

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6428 Posts
  • 200 Reply Likes
Hello Phil,

Please try the troubleshooting steps listed below. Let us know if this issue continues. Thank you.



Batteries:

•Verify you are using fresh alkaline batteries or lithium batteries (when temperature is below -4oF/-20oC) in sensor.

•Quality brand batteries are recommended, including Duracell, Rayovac, Energizer, or Kirkland.

•Verify batteries are fresh. The battery expiration date should be at least 6 years out. Batteries can lose 3% power or more every year in storage.

•Heavy duty, extra strength or generic / store brand batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the way these types of batteries disperse power. Each battery should not exceed 1.6 volts.

•Rechargeable batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the voltage instability of these types of batteries.

•Mixing different battery types (brands, old/new, etc.) is not recommended.

Hard reset:


- Bring both units side by side and remove all batteries, unplug display if it has an ac adapter

- Change the ABC Switch to a different setting and ensure that both are on the same setting. example - If on A, move both to C

- Place batteries into the outdoor sensor first

- Place batteries into display

- Allow units to sit side by side until they connect.