I have a 01538HD station. It is only 2 weeks old and it locks up completely. Very frustrating!

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 weeks ago
I have a 01538HD station. It is only 2 weeks old with fresh quality batteries. Clean installation and short distance between sensors and display. I have great signal. Problem is that it completely locks up randomly. And by completely, I mean you can't do anything. Not even adjust the display brightness. Nothing responds at all.  This is obviously firmware just freezing up. It will not reset. Have to pull batteries and power to get it to unfreeze and then of course you loose all your data. This isn't a case of loosing communication with the sensors. I can go pull the batteries out of the sensor and the display doesn't lock up. it just looses signal. I see several other posts on this exact same issue.
Photo of Scott Ames

Scott Ames

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6145 Posts
  • 195 Reply Likes
Hello Scott,
The following instructions should help resolve any issues you are having with your display.

To do a pinhole reset: (THIS WILL CLEAR ALL OF YOUR HISTORY AND YOUR SETTINGS)

Please verify that you are using a name brand (Rayovac or Energizer) standard alkaline batteries in the display unit. We do not recommend using anything that is heavy duty, rechargeable, store brand or Lithium inside of the display.

- Remove all power, AC adapter and batteries from the display unit.
- Press and hold down the pin hole reset button, located in the battery compartment, for 20 seconds.
- Plug back into AC power and insert recommended batteries.
- Press and hold down the pin hole reset button for an additional 20 seconds.
- Verify that the unit has powered on and once connection has been made, attempt to set time and date.