AcuRite Connect Not Receiving Data

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 months ago
Hey,
So I am trying to get my 5-in-1 weather station (01036) to send data to the AcuRite connect software. I have the USB mode on 3, and software shows that it detects the console and is receiving data, i.e. says " Data Received OK... ". However, when i either try to manually transfer the data or schedule it, I get an error that says there is "No Weather data available at this time". The console is very plainly showing data. Any help or suggestions? I have tried resetting and restarting the consul, as well as trying different usb ports.
Photo of Grant Wise

Grant Wise

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of George D. Nincehelser

George D. Nincehelser

  • 6581 Posts
  • 1220 Reply Likes
Be aware the internal data longer only has an entry written every 12 minutes.

Is it streaming data to myAcurite and/or wunderground OK?
Photo of Grant Wise

Grant Wise

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
No, plus I let it run for a couple hours. There have been no csv files created.
Photo of George D. Nincehelser

George D. Nincehelser

  • 6581 Posts
  • 1220 Reply Likes
Personally, I'd get the streaming running first, simply because it's easier to debug when data is flowing every 18 seconds rather than waiting 12 minutes.
Photo of Grant Wise

Grant Wise

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I know, but when I entire in my streaming code and press stream, it just sits there and processes, as if it is waiting on a signal... A quick check online also shows no data uploaded.
Photo of Nawaf almulhim

Nawaf almulhim

  • 21 Posts
  • 0 Reply Likes
I just installed my acurite weather station, but when I connected my USB to my mac, it shows that it received some data but I cannot register on my acurite app to see my weather station. Does any body have a solution?
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6236 Posts
  • 198 Reply Likes
Hello Nawaf,
We did post on the thread you had created: 
When we log into your My AcuRite account we can see that you have not registered the Device ID/MAC address to the account yet.  Please log into My AcuRite, click the '+' tab located in the top left corner and add a name, Device ID, and zip code then click next.  The site will walk you through the rest of the set up procedure.  Once this is done, you should start viewing data after about 10 minutes.  Thank you and have a great day!
Photo of Chris Murray

Chris Murray

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
My 02032C is registered, PC Connect window says Sending Data to both Acurite and WU, but Mac's Activity Monitor shows no data sent. Underthewx does work and shows data sent and received. Have turned Sharing off and on a couple times with no data actually being sent.
Photo of AcuRite Tori

AcuRite Tori

  • 1368 Posts
  • 50 Reply Likes
Hello Chris,

When was your model purchased? What USB mode are you on? Can you please share what the whole status says in the top left hand corner of the AcuRite PC connect software? Thank you.
Photo of Matthew Kiefer

Matthew Kiefer

  • 9 Posts
  • 1 Reply Like
This is really ticking me off, Got the new hub and it isn't receiving chart data. And the two outdoor sensors that I keep inside because they don't work, still eat the NEW battery's in just one- two days. This stuff is looking more and more like expensive junk. And please don't ask me again if I changed the batteries or if they're new or the same type ...They are/where they just die in one or two days, and yes for the maybe one day they send to the computer. But heck at least I have a cool looking spinny thing way up in the air.
5-in-1 Weather Station
(Edited)
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6236 Posts
  • 198 Reply Likes
Hello Matthew,
I was able to locate your account. You are in Milwaukee, correct? I do see charts and details under the Access.  If your sensors are draining batteries, we do recommend checking the battery compartment for corrosion. If you do see corrosion, you can try to clean it with rubbing alcohol and a small swab.  If that does not correct the issue, please verify you are using the battery recommendations listed below. When and where were the sensors purchased? Thank you.

Batteries:

•Verify you are using fresh alkaline batteries or lithium batteries (when temperature is below -4°F/-20°C) in sensor.

•Quality brand batteries are recommended, including Duracell, Rayovac, Energizer, or Kirkland.

•Verify batteries are fresh. The battery expiration date should be at least 6 years out. Batteries can lose 3% power or more every year in storage.

•Heavy duty, extra strength or generic / store brand batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the way these types of batteries disperse power. Each battery should not exceed 1.6 volts.

•Rechargeable batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the voltage instability of these types of batteries.

•Mixing different battery types (brands, old/new, etc.) is not recommended.