Acurite Access: Device must be connected and reporting data to claim it.

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 months ago
OK, before anyone decides to give ignorant answers, I've already done all the troubleshooting I can. The unit *IS* connected to the internet without any issues. In fact, I can log into the web server on it from another computer that isn't even on my home network. But it will not let me add it as a device on MyAcurite.com. Unit has been on, and receiving data from the sensor, for three hours now!

Does anyone have any suggestions? My next step will be to throw this thing in the trash and get a real weather station!
Photo of EddieDee

EddieDee

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like
  • Pissed!

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of Mark Wagner

Mark Wagner

  • 139 Posts
  • 38 Reply Likes
Have you contacted AcuRite support? That really should be your next step.
Photo of EddieDee

EddieDee

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like
Well, I talked with Tier 1 support. They couldn't figure out what was wrong. They sent me to Tier 2. I waited on hold 20 minutes (while it said I was caller #1 in the queue!). So I finally decided to do the option of having them call me back. That was 9 hours ago, and still no call! And now when I call them I am #38 in the queue! Pathetic support!
Photo of Stick

Stick

  • 27 Posts
  • 10 Reply Likes
Are you adding this to replace old smarthub ?  The reason I asked is that I was getting that same error because I added it as a new connection device first.  Since you stated it has been receiving data for 3 hrs. it has to be already added as a connection.  Let's assume you are doing a replacement. Delete the connection of the new hub in your MyAcuRite. Then unplug Access hub and remove batteries and wait at least 10 minutes. This takes time for the MyAcuRite server to update that the hub is no longer registered. THEN hook it back up and follow the "Replacement Instructions" listed under the help.....see post below.   Hopefully it will accept the new mac number then, this worked for me. You will not have to add any of your sensors, they will all be retained from the old hub.
Photo of EddieDee

EddieDee

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like
Actually, I had it unplugged for almost 24 hours before I tried it a second time. And considering the sheer number of people that I see on the forums that are having the same issue, and receiving no solutions, I'm not alone in this.
Photo of Stick

Stick

  • 27 Posts
  • 10 Reply Likes
That is confusing because many here state it hooks right up and have no issues. I have to say the skips in my data on WU are gone now since I upgraded to the Access hub.  Maybe try to register it on a different computer ??  
Photo of Jim Ace

Jim Ace

  • 103 Posts
  • 15 Reply Likes
That tell you something, Access is a mess, and people are trying to call tech support to get help.  Wish I never got one.
Photo of Stick

Stick

  • 27 Posts
  • 10 Reply Likes
Did you follow the replacement guide instructions ?  



Photo of Eldon Roush

Eldon Roush

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Been trying for days to get support...always number 25 in que even if I call at 5:00am pst, and since I have toll telephone and they recently discontinued their toll free calls, I can't afford to pay-to-wait. I can only assume that the Acurite Access is a mess to get set up....I also agree with other users...how dare them sell me a costly unit knowing that the smart hub connection was to be terminated within the year!
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 535 Reply Likes
Hello Eldon,

We were able to view your account, and see your AcuRite Access is up and transmitting. Please check your account, and let us know if there is anything we can assist you with.  We do apologize for the long hold times. We are experiencing a higher than normal call volume. Thank you.
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello EddieDee,

We are sorry you were not able to get in contact with out Tier 2 support. We would be happy to assist you with your AcuRite Access. We have emailed you at the address on file. Please check your inbox.