Accurite app not updating

  • 1
  • Question
  • Updated 1 month ago
I’m having a problem with my app not updating. I have the 5 in 1 weather station. The bars are red on the app but it says my battery and signal are strong. I’ve reset my router, used a different Ethernet cable and unplugged my hub and restarted. Lights on hub are blue but I have noticed it no longer flashes occasionally. Any help to get this back online would be appreciated. Thank you
Photo of Dennis

Dennis

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6284 Posts
  • 199 Reply Likes
Hello Dennis,
I can see you are currently offline on My AcuRite. I understand you have gone through troubleshooting however we do want to make sure all steps have been exhausted. The lights on your smartHUB should function as follows: The left blue light is a network status light. It should flash for 1 second each time a reading is sent otherwise it will be steady. The right hand light should be solid steady. Please power cycle your smartHUB and router. To do this, you will unplug your Ethernet cable from the router then the adapter for the HUB. After this you can unplug your router. Please leave them unplugged for about 5 minutes. When you plug them back in plug the router in first and let it completely boot up, then you can plug the Ethernet cable into the router after that the adapter. Let me know what your lights are doing after these steps have been preformed. If so, when and where was this purchased? Thank you.
Photo of Dennis

Dennis

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks for the response. I tried to reset it with your instructions and I’m still getting the solid blue lights on both sides of the hub. The left light doesn’t blink at all. I purchased it through amazon on November 24, 2016.
Photo of Dennis

Dennis

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi, this isn’t the issue that I’m having. My hub isn’t receiving anything. The lights stay solid blue.
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6249 Posts
  • 199 Reply Likes
Hello Dennis,
Do you see the green and amber lights on the back of the device? The light on the left side not flashing tells me the device is not functioning as designed. If both lights on the unit appear solid, we would suggest replacing the smartHUB. The HUB has since been discontinued. The upgraded product is the AcuRite Access model 09155M. You can find this at the link below.

https://www.acurite.com/access-my-acurite-remote-monitoring.html