Access not updating every 5 minutes

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
My new Access does not always update every five minutes. It updates anywhere from 3 minutes to 10 minutes. I am getting an excellent signal (4 bars). Sometimes this causes gaps in my CSV file. What is causing this problem?
Photo of Gregory DiCarlo

Gregory DiCarlo

  • 137 Posts
  • 35 Reply Likes

Posted 5 months ago

  • 1
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello Gregory,

Are you able to provide us with specific dates and times this is happening as well as a copy of the CSV file that you are seeing this occur. Please reply in the thread. Thank you.
Photo of Gregory DiCarlo

Gregory DiCarlo

  • 137 Posts
  • 35 Reply Likes
Yes, still experiencing odd interval updates. My Access is plugged directly into my Arris tg1672 router. My provider is Spectrum. Some examples of the intervals that occurred on (1-31-2018):
3:35 AM to 3:43 AM
9:33 AM to 9:40 AM
3:05 PM to 3:13 PM
5:43 PM to 5:47 PM
7:41 PM to 7:47 PM
I have similar gaps every day.
Photo of Gregory DiCarlo

Gregory DiCarlo

  • 137 Posts
  • 35 Reply Likes
I did some experimenting with the Access. If I go to the splash page and click on "save and reset", It delays the next update to Myacurite by 2 to 4 minutes, and causes a gap in my CSV file. So I believe that something is causing the Access to reset itself several times every day. So if your team can figure out what could cause this to happen, that would be a big step in solving this issue. Maybe the access isn't playing nice with the router?
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello Gregory,

We replied on your other thread.

 What is the name brand of your router? Who is your internet service provider? Are you plugged directly into the router, or are you using a port or switch? Thank you for providing us with this information. It is something we will look into.
Photo of Gregory DiCarlo

Gregory DiCarlo

  • 137 Posts
  • 35 Reply Likes
I am plugged directly into the router. It is an Arris TG1672 modem/router. My provider is Spectrum.
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6236 Posts
  • 198 Reply Likes
Hello Gregory,
Thank you for providing this information. I see you are working with Jennifer regarding this issue via email.  She is just waiting for a response. Thank you