3 in 1 00386SDI seems to be losing connection

  • 1
  • Problem
  • Updated 10 months ago
I got my 00386SDI 3 in 1 weather station for Christmas 2016 (I think it was purchased at Same Club) and for some reason the sensor or display is losing the connection.

It has been working great since I got it but the batteries went on the sensor (3 in 1). I replaced them with recommended batteries and put them side by side and they synced up but when I put the outdoor sensor on the pole it works great for about a day and then the next morning the signal level is gone and no outdoor temp, wind speed changes. I have to get the sensor and do the same thing but it happens again.

What do I do? How do I know if it is the sensor or display? It was a gift I got last Christmas.

I appreciate any help....
Photo of RS

RS

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 10 months ago

  • 1
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6411 Posts
  • 200 Reply Likes
Hello RS,

We would recommend the following battery recommendations and troubleshooting. If this does not correct the issue, we would recommend replacing the sensor.  I have added a link below to the replacement.  Thank you.



Batteries:

•Verify you are using fresh alkaline batteries or lithium batteries (when temperature is below -4oF/-20oC) in sensor.

•Quality brand batteries are recommended, including Duracell, Rayovac, Energizer, or Kirkland.

•Verify batteries are fresh. The battery expiration date should be at least 6 years out. Batteries can lose 3% power or more every year in storage.

•Heavy duty, extra strength or generic / store brand batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the way these types of batteries disperse power. Each battery should not exceed 1.6 volts.

•Rechargeable batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the voltage instability of these types of batteries.

•Mixing different battery types (brands, old/new, etc.) is not recommended.

Hard reset:



- Bring both units side by side and remove all batteries, unplug display if it has an ac adapter


- Change the ABC Switch to a different setting and ensure that both are on the same setting. example - If on A, move both to C


- Place batteries into the outdoor sensor first


- Place batteries into display


- Allow units to sit side by side until they connect.





https://www.acurite.com/3-in-1-sensor-temperature-humidity-wind-speed-3n1txc-06008rm.html