14 Day Learning Mode not functioning: 00638A2

  • 1
  • Problem
  • Updated 5 months ago
I just purchased the 00638 wireless weather station and the "Learning Mode" feature is not functioning.  I followed instructions to reset the unit but still the "Learning Mode" feature is not functioning.  What is the problem?
Photo of Nancy

Nancy

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • bewildered and upset

Posted 5 months ago

  • 1
Photo of Ledrak

Ledrak

  • 1464 Posts
  • 327 Reply Likes
Nancy can you explain what you mean about the learning mode not working.
Photo of Nancy

Nancy

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
It doesn't show the "14 day Learning Mode" in the Future Forecast window and it just has one dash in the bottom left corner.  The manual says it should say "14 day Learning Mode".
Photo of Ledrak

Ledrak

  • 1464 Posts
  • 327 Reply Likes
ok is this a new unit or something that you have had for sometime?  the learning mode is suppose to start anytime the display is restarted. the learning mode icon will show for about 14 days but the unit keeps learning for like 33 days. The dashes at the bottom are like a count down and I think the dashes are the learning mode icon I'm not sure if the display will actually say learning mode you should be able to look at the display and see it if its not lit up.  at the end of 14 days I think the dashes will go away.  On other displays they have an icon that looks like a brain to show that its in learning mode. so you could or should just set it up and let it run for the 14 / 33 days and see what happens. 
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6236 Posts
  • 198 Reply Likes
Hello Nancy,
Ledrak is correct. The learning mode icon will only show for the first 14 days the display is connected however, the learning mode is 33 days.  If you are not seeing this icon after initial start up, please try the troubleshooting steps listed below.  Let us know if this issue continues. Thank you.



To do a pinhole reset: (THIS WILL CLEAR ALL OF YOUR HISTORY AND YOUR SETTINGS)

Please verify that you are using a name brand (Rayovac or Energizer) standard alkaline batteries in the display unit. We do not recommend using anything that is heavy duty, rechargeable, store brand or Lithium inside of the display.

- Remove all power, AC adapter and batteries from the display unit.
- Press and hold down the pin hole reset button, located in the battery compartment, for 20 seconds.
- Plug back into AC power and insert recommended batteries.
- Press and hold down the pin hole reset button for an additional 20 seconds.
- Verify that the unit has powered on and once connection has been made, attempt to set time and date