09150TRX won't power on. I have followed all power down - up options and still no lights on the hub.

  • 1
  • Problem
  • Updated 9 months ago
09150TRX won't power on. I have followed all power down - up options and still no lights on the hub or Ethernet. WU keeps sending me emails that my 5-1 is down. Please help.
Photo of Bryan Andrus

Bryan Andrus

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 9 months ago

  • 1
Photo of AcuRite Tori

AcuRite Tori

  • 1368 Posts
  • 50 Reply Likes
Hello Bryan,

When you say there are not lights on the Ethernet are you referring to the green and amber light in the back of the smartHUB? Have you tried another outlet? Where and when was this model purchased? Thank you.
Photo of AcuRite Tori

AcuRite Tori

  • 1368 Posts
  • 50 Reply Likes
Hello Bryan,

When you say there are not lights on the Ethernet are you referring to the green and amber light in the back of the smartHUB? Have you tried another outlet? Where and when was this model purchased? Thank you.
Photo of Bryan Andrus

Bryan Andrus

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Ethernet lights are also non functional as we'll as the blue activity lights. I've tried different outlets, test the power cord with a muti-meter, it's good, Ethernet cords and followed the power up and down instructions on the site. No Joy! I purchased this unit direct from Acurite awhile back after I bought the 5&1 so I could use WU to monitor our house. Do you need any other information.

Unit picture has been attached. 

Thanks for the reply
Bryan  
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6236 Posts
  • 198 Reply Likes
Hello Bryan,

We would recommend the troubleshooting steps listed below. If this does not correct the issue, the smartHUB will need to be replaced.  We see an order with a smartHUB from 2/21/16. This would put the unit outside of the warranty period.  Please let us know if you have any other questions. Thank you.

Please power cycle your smartHUB and router. To do this, you will unplug your Ethernet cable from the router then the adapter for the HUB. After this you can unplug your router. Please leave them unplugged for about 5 minutes. When you plug them back in plug the router in first and let it completely boot up, then you can plug the Ethernet cable into the router after that the adapter.

(Edited)
Photo of Bryan Andrus

Bryan Andrus

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Followed the steps and unit still doesn't work. Can't believe the product lasted less than 18 month's and needs to be replaced. Guess ill need to rethink the durability of Acurite products.

Thanks for the support given.

Bryan
Photo of AcuRite Tori

AcuRite Tori

  • 1368 Posts
  • 50 Reply Likes
Hey Bryan,

Thank you for performing the recommended troubleshooting. We are sorry this did not correct your issue. As Rachell has mentioned at this time we would recommend purchasing a new smartHUB if this was something you'd be interested in. If you have any further questions please let us know. Thank you.