01536 Display Malfunction

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
Finally got got my 5 in 1 sensor up and running that i received as a holiday gift. Worked well for a few hours then the top half of the display, the Outdoor temp and Rain totals stopped working. I removed the batteries and unplugged the display to do a reset. Upon plugging in the display the backlight does not come on and I can't select a language. It just times out to English and looks for sensor, which it can't find. Both are on the same letter for communication. After it can't find the sensor it just displays the indoor information without backlighting working. Super frustrating.
Photo of Justin Bennett

Justin Bennett

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of AcuRite Jennifer

AcuRite Jennifer

  • 11801 Posts
  • 536 Reply Likes
Hello Justin,

Please try the factory reset on the display.

To do a factory reset: (THIS WILL CLEAR ALL OF YOURHISTORY AND YOUR SETTINGS)

Please verify that you are using a name brand (Rayovac or Energizer) standardalkaline batteries in the display unit. We do not recommend using anything thatis heavy duty, rechargeable, store brand or Lithium inside of the display.

- Remove all power, AC adapter and batteries, from the display unit.
- Press and hold down the pin hole reset button, located in the batterycompartment, for 20 seconds.
- Plug back into AC power and insert recommended batteries.
- Press and hold down the pin hole reset button for an additional 20seconds.
- Verify that the unit has powered on and once connection has been made,attempt to set time and date.

If this does not correct the problem, please let us know.