00986 Sensor 1 shows up as #2 on the display

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 months ago
I just received this from amazon and when I put the batteries in sensor #1 in shows up as sensor # 2 on the display.  The same happens when I put the batteries in sensor #2 first.  It seems that both are programmed as sensor #2.
Photo of Jeff Bruning

Jeff Bruning

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of AcuRite Rachell

AcuRite Rachell, Employee

  • 6236 Posts
  • 197 Reply Likes
Hello Jeff,

Please verify you are using battery recommendations and try the troubleshooting steps listed below. If the issue continues please let us know. Thank you.

Batteries:

•Verify you are using fresh alkaline batteries or lithium batteries (when temperature is below -4°F/-20°C) in sensor.

•Quality brand batteries are recommended, including Duracell, Rayovac, Energizer, or Kirkland.

•Verify batteries are fresh. The battery expiration date should be at least 6 years out. Batteries can lose 3% power or more every year in storage.

•Heavy duty, extra strength or generic / store brand batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the way these types of batteries disperse power. Each battery should not exceed 1.6 volts.

•Rechargeable batteries are not recommended for use with AcuRite products because they may cause performance irregularities due to the voltage instability of these types of batteries.

•Mixing different battery types (brands, old/new, etc.) is not recommended.


Hard reset:
- Bring all three units side by side and remove all batteries
- Place batteries into display first
- Place batteries into both sensors
- Allow units to sit side by side until they connect-then place in freezer/fridge